AKTUELNO

Savet MUP-a za građane da prema Hrvatskoj koriste granične prelaze Šid i Bačka Palanka, a ka Mađarskoj granične prelaze Kelebija i Bački Breg, kao i manji granični prelazi Horgoš 2, Bački Vinogradi i Ðala.

Zbog verskog praznika Vaskrsa,očekuju se duža zadržavanja na graničnim prelazima Srbije,posebno iz pravca Mađarske i Hrvatske,obaveštava Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U saopštenju MUP apeluje na građane koji nameravaju prelazak državne granice u narednom periodu, da razmotre korišćenje alternativnih graničnih prelaza.

– Prema Hrvatskoj bi trebalo da se koriste granični prelaze Šid i Bačka Palanka, a ka Mađarskoj granični prelazi Kelebija i Bački Breg, kao i manji granični prelazi Horgoš 2 (radno vreme 07-19), Bački Vinogradi (radno vreme 07-19) i Ðala (radno vreme 07-19) – navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog stroge kontrole putnika koji u Hrvatsku ulaze iz Slovenije, veliki zastoji na granici s tom državoM,jutros je saopštila Hina.

Slovenački saobraćajni servisi javljaju da je kolona vozila na graničnom prelazu Obrežje (Bregana) na slovenačkoj strani rano jutros iznosila više od deset kilometara i da se na ulazak u Hrvatsku čekalo nešto manje od četiri sata.

#Automobil

#Granica

#Gužve

'