AKTUELNO

KBC Zvezdara izašla je iz kovid sistema i već sutra primiće non kovid pacijente, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će početi da se prazni i Ortopedska bolnica Banjica, koja će biti u mogućnosti da za četiri do pet dana primi prve ortopedske pacijente.

Lončar je nakon sednice sa direktorima kovid bolnica rekao da će danas i sutra Ortopedska bolnica Banjica biti ispražnjena od kovid pacijenata, da predstoji dezinfekcija, te da će prve non kovid pacijente biti u mogućnosti da primi u ponedeljak ili utorak. 

On je podsetio da su se u redovan sistem rada već vratili Klinika za dermatologiju i Institut za reumatologiju. Ministar je naveo da se smanjuje broj pacijenata u kovid bolnicama, teških bolesnika na respiratorima kao i broj umrlih, ali da je još uvek veliki broj pregleda u kovid ambulantama.

-U kovid ambulantama u Beogradu svakog dana pregleda se između 1.500 i 1.600 ljudi. Nismo zadovoljni smanjenjem broja pregleda - rekao je Lončar. 

Ministar je kazao da će, ako nastavi da pada broj zaraženih pacijenata, sledeće iz kovid sistema izaći Medicina rada i bolnica u Mladenovcu. On je apelovao na sve građane da se pridržavaju mera - nose maske, održavaju distancu, održavaju higijenu.

#Zlatibor Lončar

#pacijenti

#pregledi