AKTUELNO

Hronični bolesnici najčešće su tražili pomoć lekara tokom noći.

U Beogradu su se noćas dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno osam osoba, među kojima i jedan dečak, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Na Dobanovačkoj petlji, u smeru ka gradu,  sinoć oko 23 časa u udesu je povređen muškarac (62), koji je zbrinut na mestu i odbio je da ga voze u bolnicu.

U saobraćajnoj nezgodi u ulici Jovana Bjelića na Voždovcu oko 22 časa, povređena su dva muškarca od 54 i 26 godina i dve žene od 34 i 35 godina i svi su prevezeni u Urgentni centar.

Na auto-putu kod aerodroma u smeru ka gradu u 21:22 časa, u udesu je povređen muškarac (34), koji je odbio prevoz do bolnice, pa mu je pomoć pružena na mestu i ostavljen mu je uput.

Sinoć oko pola devet u saobraćajnoj nezgodi u Bečmenu, na putu ka Petrovčiću, povređeni su dečak od 10 godina i njegova majka (32). Dečak je prevezen u dečju kliniku u Tiršovoj, dok je majka odvezena u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći protekle noći intervenisale su 101 put, od čega 12 puta na javnom mestu.

Pomoć lekara su najviše tražili hronični bolesnici, najčešće astmatičari, hipertoničari i osobe sa stomačnim tegobama.

Hitna pomoć je juče intervenisala 128 puta, od kojih 52 puta na javnom mestu, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo teže povređenih.

SAVET LEKARA

Danas ne teba izlaziti bez kišobrana i tople garderobe. Potrebno je uzimati vitamine, jesti laganiju hranu, najbolje mediteransku, konzumirati tople napitke i viće i povrće.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'