AKTUELNO

Nižu se incidenti.

Broj incidenata koje u Srbiji prave migranti povećava se iz dana u dan, a ono što se proteklih dana, kao i večeras, dešavalo u Beogradu je samo vrh ledenog brega, jer su različiti incidenti u unutrašnjosti, posebno u selima na njihovom putu i blizu granice veoma brojni.

Na ovom snimku iz sela Banatsko Aranđelovo,koje se nalazi blizu granice sa Mađarskom, koji je podeljen na Tviteru vidi se kako migranti maltretiraju ženu koja na seoskoj pijaci prodaje cveće i ruše poređane saksije.

Nesrećna žena je od agresivnih pridošlica morala da pobegne, ostavljajući svoju tezgu. Kako se navodi nadruštvenim mrežama ona je uskoro pozvala i policiju.

Na žalost, poziv je bio uzaludan, jer se na Tviteru pojavio i drugi snimak iz istog sela, na kome se vidi da policija ne reaguje na nasilje migranata, već da poliicjski auto bukvalno beži od polugolih mladića.

Za sada nisu poznati bliži detajli o ovom incidentu, niti zašto policija nije reagovala.

Ovi snimci su međutim izazvali nepodeljene osude i proteste, i veoma negativne komentare na društvenim mrežama, dok se građani pitaju zašto ostaju ne zaštićeni.

#Migranti