AKTUELNO

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović zajedno sa direktorom Elektrodistribucije Sremska Mitrovica Vladimirom Sanaderom obišao je danas radove na izgradnji stubnog trafoa, koji će snabdevati glavnu mernu regulacionu stanicu, koja je glavno čvorište sistema za snabdevanje gasom teritorije opštine Šid.

- Zahvaljujući gospodinu Sanaderu, koji je prepoznao naše potrebe, u vrlo kratkom roku započela je izgradnja stubnog trafoa jačine oko 180 kW i biće dovoljan za snabdevanje, ne samo regulcione stanice, nego i preduzeća koja se nalaze u blizini. Sa podizanjem stubnog trafoa ispunili smo sve obaveze prema Srbijagasu kada je reč o gasifikaciji opštine Šid. Nadam se da će posle ovoga Srbijagas ispuniti svoju obavezu i da će šidska opština u najkraćem mogućem roku dobiti gas - izjavio je Semenović, istakavši da je saradnja lokalne samouprave sa EPS-om podignuta na jedan viši nivo zahvaljujući direktoru Vladimiru Sanaderu i tom prilikom je najavio puštanje u rad trafoa na jezeru Moharač u Erdeviku, elektrifikaciju izletišta Lipovača i dodatnu elektrifikaciju industrijske zone Adaševci.

Foto: Foto/Opština Šid

Radovi na stubnom trafou biće završeni za sedam dana kada se očekuje i elektrifikacija glavne merne regulacione stanice.

Foto: Foto/Opština Šid

#Vladimir Sanader

#Zoran Semenović

#Šid