AKTUELNO

Oprez se savetuje i na deonicama na kojima se i izvode radovi.

Vozače danas očekuje osetni pad temperature, kao i padavine širom zemlje, koje će uslovljavati mokre i klizave kolovoze, upozorio je danas Auto-moto savez Srbije ističući da obilne padavine često mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

U saopštenju se vozači podsećaju da upravo mokri kolovozi povećavaju zaustavni put vozila i smanjuju stabilnost, te im se savetuje da drže veće odstojanje i smanje brzinu.

Kako se dodaje, na putevima u planinskim predelima, na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure, iznenedani odroni zemlje i kamena u velikoj meri mogu ugroziti bezbednu vožnju.

AMSS naglašava da je saobraćaj trenutno umerenog intenziteta, dok se veći broj vozila, usled predstojećih prvomajskih praznika, očekuje već u prvim popodnevnim časovima, ali i tokom celog vikenda.

Iz tog saveza savetuju vozačima oprezniju vožnju na deonicama na kojima se izvode radovi.

AMSS dodaje, pozivajući se na poslednje informacije Uprave granične policije Republike Srbije, da na graničnim prelazima u našoj zemlji, na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

Zbog početka produženog vikenda i predstojećih prvomajskih praznika očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na pojedinim graničnim prelazima zbog čega može biti dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Sremska Rača, teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 270 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, naglašava AMSS.

#AMSS

#Kiša

#Put

'