AKTUELNO

Privredna komora Srbije je od samog početka podržala ovaj tim izuzetno sposobnih i obrazovanih mladih ljudi.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je danas studente "Kejs stadi kluba" Fakulteta organizacionih nauka (FON), koji su nedavno osvojili 3. mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Porugaliji, da se koliko već od naredne nedelje priključe aktivnostima i radu PKS.

- Uputio sam im otvoren poziv da nam se priključe onoliko koliko im studije dozvoljavaju, da rade zajedno sa nama, naravno u vidu plaćene prakse ili koliko se već budu mogli obavezati na neko dodatno vreme - rekao je Čadež posle sastanka sa studentima FON-a.

Foto: Beograd, 3. novembra 2016 - Predsednik privredne komore Srbije Marko Cadez razgovarao je sa studentima "Kejs stadi kluba" Fakulteta organizacionih nauka. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ dr

Privredna komora Srbije je, kako navodi, od samog početka podržala ovaj tim izuzetno sposobnih i obrazovanih mladih ljudi, i podržala njihov odlazak na takmičenje, na kom su, u konkurenciji sa kolegama sa univerziteta iz celog sveta, osvojili treće mesto sa fantastičnom studijom, ističe Čadež.

- To je praktično najmanji deo podrške, budući da najveći deo podrške koju PKS mora da pruži dolazi tek posle - dodao je on.

Član pobedničkog tima i student 4. godine FON-a Nemanja Jevtović pozvao je sve mlade ljude da se priključe organizacijama na fakultetima koje studiraju kako bi, kako navodi, pokušali da stvore bolje okruženje za budućnost.

- Smatram da je ovaj današnji dolazak ovde možda podsticaj svim mladim ljudima u Srbiji, i dokaz da nije bitno odakle dolazite već da je bitno koliko radite i da budete predani svom poslu - izjavio je Jevtović.

Foto: Beograd, 3. novembra 2016 - Predsednik privredne komore Srbije Marko Cadez razgovarao je sa studentima "Kejs stadi kluba" Fakulteta organizacionih nauka. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ dr

On se zahvalio PKS, FON-u i Vladi Srbije na prilici da se njegov tim takmiči, kao i na finansijskoj i mentorskoj podršci koja im je pružena, što je njegovom timu omogućilo da ode i da parira drugim kolegama iz inostranstva. Članovi takmičarskog tima, akademci Nemanja Jevtović, Rastko Damnjanović, Đorđe Marijanović i Sofija Jovanović su u razgovoru sa Čadežom istakli da je rešavanje studije slučaja bilo izuzetno zahtevno i da je trajalo 34 sata.

Oni su ukazali na značaj strateškog investiranja u startapove i predstavili su strategiju kojom su osvojili treće mesto. Profesor doktor i mentor "Kejs stadi kluba" Vesna Damnjanović se zahvalila PKS na prepoznavanju vrednosti ulaganja u mlade talente, s obzirom da je to, kako kaže, od strateškog značaja za Srbiju.

J. Stanković

'