AKTUELNO

Meteorolozi su poslali upozorenje.

Tamni oblaci su se nadvili nad celom Srbijom. Meteorolozi upozoravaju da Srbiji prete jaki pljuskovi praćeni sa grmljavinom, ali i u nedelju, kada će pojedine delove Srbije zahvatiti obilni pljuskovi, grad i jak vetar.

Nevreme je juče pogodilo zapadnu Srbiju, grad je pobio useve, a danas se "apokalipsa" nastavlja.

Foto: Tanjug

Nakon lepog i sunčanog jutra, oblaci su se nadvili nad gradom.

Meteorolozi su upozorili da nam sledi olujna kiša praćena gradom i jakim vetrom. Količina padavina biće od 10 do 30 litara po metru kvadratnom. Minimalne dnevne temperature biće od osam do 14 stepeni, a maksimalne od 17 na zapadu Srbije do 23 stepena na jugu.

Prema najavama Republičkog hidrometerološkog zavoda, za vikend će na snazi biti narandžasti meteoalarm, a naročito se u petak očekuju nepogode sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina i gradom uz slab vetar, promenljivog smera, a u zoni gde će biti pljuskova i pojačan.

- Sutra će biti više suvog vremena uz duže sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa manjom šansom za kratkotrajne lokalne pljuskove - kažu meteorolozi.

- U nedelju, međutim, stiže novo naoblačenje sa kišom i pljuskovima. U ponedeljak i utorak još svežije, u ponedeljak sa kišom, a u utorak pretežno suvo sa sunčanim intervalima. Brži porast temperature sledi od srede i četvrtka, pa će u drugoj polovini iduće sedmice biti znatno toplije. Za naredni vikend toplo, ali nestabilno uz moguće lokalne pljuskove po podne.

Inače, juče je nevreme sa gradom veličine lešnika pogodilo jug Srbije. Prema rečima koordinatora Gradskog štaba za vanredne situacije Sretena Savova, nevreme je trajalo desetak minuta, grad je pao i u samom Pirotu.

#Grad

#Kiša

#Oluja

'