AKTUELNO

Predsednik države i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i ambasadorom Ruske Federedacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenkom prisustvovao je danas u niškoj kasarni "Mija Stanimirović" prikazu novih tenkova T-72MS, dobijenih od Ruske Federacije, a kojima će biti opremljene jedinice Kopnene vojske.

Nakon prikaza i obilaska sredstava i vojne opreme Vučić je naglasio da je zahvalan Ruskoj Federaciji i predsedniku Vladimiru Putinu na tome što su i ovom donacijom pomogli Srbiji.

- Danas ste mogli da vidite 11 novih tenkova T-72MS. Naši tenkisti su zadovoljni, što ste mogli i da čujete od njih. Tenkovi imaju i snažniju balističku zaštitu, ovaj eksplozivno-reaktivni oklop, bolje upravljanje i navigaciju, sve im je neuporedivo lakše i verujem da će to značajno doprineti većoj borbenoj gotovosti i interoprabilnosti i oposobljenosti naših snaga - naglasio je Vučić i dodao da je to značajan pomak za našu Kopnenu vojsku uz prethodno dobijenih 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM-2MS.

Prema rečima predsednika Vučića, očekuje se isporuka još oklopno-izviđačkih vozila BRDM i tenkova, ali i dodatno osnaživanje naše vojske, što će doprineti da "učvrstimo našu ideju o vojnoj neutralnosti, koja je postala deo naše strategije odbrane i bezbednosti, deo naših političkih uverenja, jer smatramo da je najbolje da sami čuvamo svoje nebo, zemlju i reke i da uvek budemo osposobljeni za to da naša snaga bude snažan preventivni faktor".

#Niš

#tenkovi