AKTUELNO

Nedelju pred nama obeležiće visoke temperature i visok nivo UV zračenja obeležiće nedelju pred nama.

Narednih dana živa u termometru, naročito u sredu, u pojedinim mestima preći će 30 stepeni, a pretežno sunčano vreme bez padavina preovlađivaće u celoj zemlji.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ),od sutra temperature kreću da rastu, i kretaće se između 26 i 27 stepeni. Taj trend će biti nastavljen i narednih dana.

Foto: www.accuweather.com

U glavnom gradu, u sredu se može očekivati 31 stepen a u Novom Sadu 30 stepeni. Za stepen-dva "hladnije" biće u Nišu i u Kragujevcu, pretežno oko 29 stepeni.

Čak i na Zlatiboru narednih dana temperatura neće padati ispod 20 stepeni. U četvrtak će biti toplo i sparno, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Zatim, do kraja nedelje pretežno sunčano uz retku pojavu poslepodnevnih pljuskova i grmljavine.

Ono na šta je posebno važno obratiti pažnju je i vrlo visok stepen UV zračenja (od 8 do 10), pa je savet za sve one koji rade i borave napolju da se zaštite, nose naočare za sunce, koriste kreme za sunčanje i nose laganu garderobu, koja pokriva kožu i tako štiti od negativih posledica zračenja.

Foto: Promo

TROPSKE TEMPERATURE U JULU I AVGUSTU

Meteorolozi za jul i avgust najavljuju veoma visoke temperature. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 30.2 stepena. U avgustu nas čeka nastavak leta, toplotni talasi, toplije i malo suvlјe vreme. Ipak, količina padavina ostaće u granicama višegodišnjeg proseka za ovaj mesec.

#Prognoza

#Vreme

'