AKTUELNO

Bezazlena igrica "Žandari i lopovi" sada se igra na drugačiji način.

Deca se dele  se na žandare i lopove. Lopovi se kriju, a žandari ih traže. Kada žandar pronađe lopova, potrebno je da izgovori – jedan, dva, tri – žandar si ti, i on tada postaje žandar.

Ukoliko se lopov prišunja žandaru, izgovara isto, ali tada žandar postaje lopov. Pobednički tabor je na kraju onaj koji je brojniji.

Sada je ista poenta, ali kada preobraćaju jedni druge, sledi seks. Devojčice su uvek lopovi, a dečaci žandari.

Ukoliko je lopov spretniji, bira da li će se igrati na taj način, ili ne. Svakako isto pobeđuju oni brojniji.

Da je situacija krajnje ozbiljna, pokazuju i zabrinuti roditelji, kojima čak i razredne starešine pričaju o pojavi ovih igrica.

– Svi smo bili zgroženi kada nam je razredna rekla da su deca na ekskurziji igrala takve neprimerene igre. Iznenadila bih se i da čujem da odrasli igraju tako nešto, a ovim sam zaista šokirana. Svakog dana zahvaljujem Bogu jer mi je sin detinjast i znam da nikada ne bi radio tako nešto – kazala je Marija, majka osnovca.

Foto: Pixabay.com

Psiholozi su saglasni da su ovakve pojave više incident nego što su svakodnevna pojava, i da roditelji mogu da budi mirni.

– Deca jesu izložena pornografskom sadržaju sa svih strana, ali verujem da su ovakve vrste igrica nisu učestala pojava. Više bih to nazvala sporadičnim slučajem, koji je samo naišao na pažnju medija i zabrinutost roditelja zbog ozbiljnosti same situacije. – Svakako sam mišljenja da bi roditelji koji imaju dobar odnos sa svojom decom trebalo da budu mirni, jer dete neće upuštati u takve vrste igrica, a da ne postoji neki dublji problem – kazala je Vesna Đ., dečji psiholog.

#Seks

#učenik

#škola

'