AKTUELNO

Predškolska ustanova "Olga Grbić" u Kosjeriću biće proširena za 90 mesta čime se ukida lista čekanja za upis dece u vrtić u ovoj opštini, izjavio je ministar Branko Ružić i dodao da je u proširenje lapaciteta vrtića Vlada Srbije uložila četiri miliona dinara.

"Vlada je orijentisana na realizaciju strateških projekata u Srbiji ali i na realizaciju projekata u manjim opštinama poput Kosjerića. Pored proširenja kapaciteta Ministarstvo prosvete će dati i odobrenje za produžetak radnog vremena u izdvojenom odeljenju Predškolske ustanove u Vardi za boravak dece od 2 do 5 i po godina", rekao je Ružić i najavio da će se u narednom periodu ulagati u rekonstrukciju škola, a da će se razmatrati i otvaranje novih obrazovnih profila u Tehničkoj školi u Kosjeriću.

Direktorka predškolske ustanove Ljiljana Radovanović navela je da se na proširenje kapaciteta čekalo 10 godina, a da su nakon novca iz Vlade dva i po miliona odvojili i iz lokalnog budžeta, te će radovi biti obavljeni za mesec i po dana. "Trenutno na listi čekanja je 20 dece, a sa novih 90 mesta ona se ukida", rekla je direktorka.  

 Zamenica predsednika opštine Gordana Josipović podsetila je da je Vlada tokom prošle godine uložila 5,5 miliona dinara za energetsku efikasnost zgrade lokalne samouprave u Kosjeriću i 6,5 miliona dinara za otvaranje jedinstvenog upravnog mesta.

#Vrtić