AKTUELNO

Zadatak političke i doktorske elite je da se na sednici Kriznog štaba ujedine i da pošalju jasnu poruku građanstvu da nema alternative u borbi sa kovidom, kazao je analitičar Dejan Vuk Stanković za TV Vesti.

Kako kaže, vacinisanje i borba sa virusom je i dalje tema broj jedan u Srbiji.

-Vakcinacija je najvažnija i ključna tema kod nas, ona je spas za ceo svet i Srbija u tom pogledu ide odlično. Ima dovoljno vakcna, sve je organizovano besprekorno, i potrebno je dalje nastaviti sa time jer nas virus i dalje ne napušta – kazao je Stanković.

Kako kaže, neka kombinacija zaključavanja i efikasinija vakcinacija su ključ.

-Zadatak političke i doktorske elite je da se ujedine i da pošalju jasnu poruku građanstvu da nema alternative – dodaje Stanković.

Foto: TV Vesti

Izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se po povratku iz Abu Dabija vakcinisati u Merošini ili Žagubici, Stanković ocenjuje kao podršku i ohrabrenje građana van Beograda da i oni isto učine.

-Želi da kaže da je vakcinacija nešto što je spas i potreba a odlazak u manje sredine je ohrabrenje za ljude da se vakcinišu. Pored svih političkih ratova, imamo tih rat onih koji su za i onih koji su protiv vakcine – objašnjava Stanković.

Kako kaže, vakcinacija mora da se nastavi i da u ovom trenutku se dobro odvija.

#Dejan Vuk Stanković