AKTUELNO

U Srbiji će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, ali se tokom dana očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne u skretanju na južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od dva do šest, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, ujutru sa kišom. Pre podne prestanak padavina, a od sredine dana i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne u skretanju na jugoistočni. Jutarnja temperatura oko pet, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti toplije, u većem delu pretežno sunčano, a posle podne na severu oblačno ponegde sa slabom kišom.

Uveče na severozapadu, a tokom noći ka ponedeljku i u ponedeljak i u ostalim krajevima jače naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom uz zahladjenje i pojačanje severozapadnog vetra. Zatim pretežno oblačno i sveže, mestimično s kišom, na planinama sa snegom.

Biometeorološka prognoza

Izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim oboljenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolja i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

#Prognoza