AKTUELNO

Samo u subotu veče smo imali 22 prijavljene žurke u stanovima, rekao je za Novo jutro TV PINK Ivan Divac, načelnik Komunalne policije grada Beograda.

Divac je istakao da poslednjih dana nije bilo puno kovid žurki u ugostiteljskim objektima, ali je podsetio da su u subotu “rasturene” dve sa oko dvadesetak ljudi unutra.

“Ono što je zabrinjavajuće za vikend iza nas, jeste što smo videli na Instagramu da je bilo mnogo kućnih žurki. Pojavljuju se snimci gde su pevači, gde je gužva, ali ne znamo gde su lokacije”, rekao je Divac.

Kako kaže, bez prijava građana, ne zna kako će se sa time izboriti.

“Samo u subotu veče smo imali 22 prijavljene žurke u stanovima. Koliko ih je bilo po kućama koje nismo mogli da nađemo, to je već diskutabilno”, rekao je Divac.

Foto: TV Pink Printscreen

Dr Milan Dinić, direktor lekarske komore Srbije, podsetio je da je godinu dana prošlo od proglašenja vanrednog stanja u Srbiji zbog koronavirusa, i dodao da se lekari i dalje trude da pronađu način da se izbore sa ovim virusom.

“Vakcina je tu, imamo je u dovoljnim količinama. Apelujem na građane da poštuju mere i da se vakcinišu. Sada dodatno treba povesti računa, jer su kapaciteti u bolnicama prilično puni i postoje ozbiljni razlozi da se svi uozbiljimo”, rekao je Dinić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, rekao je da smo u decembru bili u najvećem piku, dodajući da je sada takođe nivo sa veoma značajnim brojkama.

“I pored svih upozorenja i apela imamo povećan broj obolelih. Mi kao struka smo mobilisani u smislu upoznavanja I proučavanja ove opake bolesni, ali I borbe protiv nje na prvoj liniji fronta”, rekao je dr Jakovljević.

Kako kaže, najbitnija stvar je da smo dobili vakcine, I dodaje da je to nešto što u ovom momentu jedino može da je stavi na neki način pod kontrolu.

“Ako ništa drugo, sprečićemo teže oblike bolesti, koje našim kolegama u kovid centrima pravi velike probleme”, rekao je dr Jakovljević.

#Ivan Divac