AKTUELNO

Ovo pitanje muči mnoge!

Mirjana Mitrović, rukovodilac Grupe za polen u Agenciji za zaštitu životne sredine za TV Vesti je govorila o razlikama između korone i alergija koje su aktuelne u ovom delu godine.

Poleni su krenuli, kiša nam pomaže u izvesnom smislu jer pročišćava vazduh, ali alergične osobe već imaju tegobe. Prisutan je polen leske, jove, pojavljuje se i breza, koja je sada najjači alergen drveća, tu je i topola

Mitrović je istakla da je osnovna razlika između korone i alergije to što alergije ne prati temperatura. Takođe za alergiju su karakeristični stvrab ušiju, očiju i nosa koji se kod kovida ne javljaju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Osobe koje znaju da su alergične prepoznaju simptome i znaju o čemu se radi - navela je Mitrović i dodala da sada zbog kiše niste vrednosti polena u vazduhu, što će se promeniti odmah sa dolaskom lepog vremena.

Ona je apelovala da se lečenje alergije obavlja isključivo u konsultaciji sa lekarima.

U prepodnevnim satima, kada je sunčano i vetroviti je najveće emitovanje polena i osobe koje su alergične ne bi trebalo više sati u tom periodu da budu napolju, preporučuje se pranje kose i garderobe po povratku kući, nošenje maske...Preporuka je i da se ne suši veš napolju, jer vlažan veš sakuplja polen.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Alergija

#korona