AKTUELNO

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je nove pooštrene mere, policijski čas neće biti uveden, ali od večeras se sve zatvara!

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas, nakon sednice Kriznog štaba, da će od sutra do ponedeljka režim rada da bude kao za prošli vikend.

To znači da osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi, gotovo ništa neće raditi.

- Ovo je kompromisno rešenje, dugo i žustro smo razgovarali. Pokušavamo i dalje da nađemo najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije - rekla je Brnabić i dodala da će se truditi da se radi na dodatnom povećanju kapaciteta za testiranje.

Foto: Tanjug/Strahija Aćimović

Brnabić je takođe rekla da vrtići neće biti zatvarani, ali da će i niži razredi od ponedeljka, najverovatnije, preći na onlajn nastavu.

Šta sve ne radi?

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od večeras do ponedeljka u 5 sati ujutur bez izuzetaka.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečje igraonice takođe neće raditi od večeras do ponedeljka u 5 ujutru.

Takođe, frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi od sutra do ponedeljka. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Samoposluge, apoteke, pumpe...

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

#koronavirus

#mere

#zatvaranje