AKTUELNO

U Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova trenutno je popunjeno više od 80 odsto kapaciteta i ta zdravstvena ustanova radi kao da nije epidemija korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je danas u Tiršovoj posetio povređenu decu u požaru koji se prošlog petka dogodio na Čukarici i poručio da je ta ustanova angažovala dodatne resurse, te da pruža pomoć svakom detetu kome je neophodna.

"Deca su naše blago i nastavićemo da poboljšavamo uslove za njih", rekao je Lončar za Tanjug.

Direktor te zdravstvene ustanove Siniša Dučić kaže za Tanjug da je povećan broj pregleda dece sumnjive na koronu u odnosu na januar i februaru, ukazujući da klinička slika kod dece nije promenjena u odnosu na pre dva meseca.

Navodi da se većina dece kod koje je potvrđen kovid upućuje u KBC "Dr Dragiša Mišović" koji je određen za lečenje dece sa umerenom kliničkom slikom.

Dučić kaže da trenutno nema nijednog kovid pacijenta na odeljenju intenzivne nege i dodaje da ima mesta za prijem novih pacijenata.

"Jedno čitavo krilo zgrade pretvorili smo u kovid centar. Od početka epidemije taj deo je potpuno odvojen i određen za kovid pacijente", naveo je Dučić.

#Tiršova

#Zlatibor Lončar