AKTUELNO

Pre podne će biti malo i umereno oblačno, u Bačkoj ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Jače naoblačenje sa kisom koje ce sredinom dana zahvatiti juzne i jugozapadne, uvece i tokom noci prosirice se i na zapadne, centralne i istocne krajeve Srbije. U brdsko-planinskim predelima padace sneg, koji se tokom noci ocekuje ponegde i u nizim predelima juzne i zapadne Srbije.  Duvace slab i umeren severni i severoistocni vetar. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najvisa dnevna od 5 do 9 stepeni.

U Beogradu pre podne malo i umereno oblačno, posle podne dalje povećanje oblačnosti, tokom noći slaba kiša, uvišim delovima grada i susnežica i sneg. Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar.

Jutarnja temperatura oko nule, najviša dnevna oko 8 stepeni. U nedelju i ponedeljak na severu umereno oblačno i uglavnom suvo. U ostalim krajevima oblačno, u brdsko-planinskim sa snegom uz povećanje visine sneznog pokrivaca za 20 do 30 cm, lokalno i više.

U nižim predelima očekuju se mešovite padavine ( kisa i sneg), u većini mesta uz formiranje manjeg, a ponegde u nizim predelima južne Srbije i značajnijeg snežnog pokrivaca visine od 10 do 20 cm, ponegde i vise. U utorak prestanak padavina i kratkotrajno razvedravanje. U sredu novo, prolazno naoblačenje sa kisom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Zatim promenljivo, suvo i postepeno toplije.

#RHMZ