AKTUELNO

U Srbiju je danas stigla redovna isporuka "Fajzer-Biontek" vakcina, saopštili su u Ministarstvu zdravlja. Na Institut "Torlak" danas je dopremljeno 55.990 doza ovih vakcina protiv kovida-19.

Podsetimo, u Srbiji su do sada date 2.169.862 doze vakcina protiv korona virusa, a 861.826 osoba primilo je i drugu dozu, po čemu je među vodećim zemljama u Evropi i svetu, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Po broju revakcinisanih na milion stanovnika, Srbija se nalazi na prvom mestu u Evropi, a iza nje su Malta, Danska, Švajcarska i Norveška.

Foto: Tanjug/Ministarstvo zdravlja

Srbija se po broju vakcinacija na milion stanovnika, nalazi na prvom mestu u regionu sa 318.882, dok su iza nje Mađarska i Slovenija.

Po broju revakcinisanih na 100 stanovnika Srbija je u Evropi takođe na prvom mestu, kao i u regionu, gde je za sobom ostavila Rumuniju, Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku.

Po broju vakcinacija na 100 osoba Srbija se nalazi na drugom mestu u Evropi, iza Velike Britanije, dok je u regionu, po broju vakcinacija takođe na drugom mestu.

Ispred Srbije se u regionu po broju vakcinacija nalazi Rumunija sa 2.426.191 osoboma, dok se iza nje nalaze Mađarska , Hrvatska i Bugarska. Po broju revakcinisanih osoba u svetu, Srbija se nalazi na sedmom mestu sa 126,654 osobe na milion stanovnika, a ispred nje su Izrael, Sejšeli, UAE, Čile, Bahrein i SAD.