AKTUELNO

Drugo Osnovno javno tužilaštvo podnelo je krivična prijavu protiv Jovaninog supruga.

U okviru velike akcije protiv antivaksera, danas je privedeno ukupno pet osoba, među kojima Jovana Stojković, lekarka i predsednica pokreta Živim za Srbiju.

Policija je rano jutros, sa nalogom Višeg javnog tužilaštva za pretres stana i drugih prostorija, došla na vrata dr Jovane Stojković, poznate kao „zvezde vodilje“ antivakcinaškog lobija u Srbiji. Stojkovićeva je pretres, raspravu i vređanje pripadnika MUP prenosila uživo na društvenim mrežama, a nakon pretresa ona je privedena.

Foto: Printscreen YouTube/ Jutarnji Program TV HAPPY

Svi privedeni su danas popodne saslušani u svojstvu osimnjičenih za krivično delo koje su odnosi na širenje lažnih tvrdnji u vezi vakcina i vakcinacije.

Saslušani su i predložena je mera zabrane sastajanja, posećivanja i komunikacije sa osobama iz grupa na društvenim mrežama koje administriraju ili učestvuju u diskusiji.

Ukoliko nadležni sudija za prethodni postupak bude odredio meru, a ona ne bude poštovana, Tužilastvo (Posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala) će da postupa u skladu sa zakonom.

Krivični postupak protiv svih lica se nastavlja.

Drugo Osnovno javno tužilaštvo je i podnelo i krivičnu prijavu protiv supruga Jovane Stojković zbog ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

#Jovana Stojković