AKTUELNO

Direktor KC Vojvodine prof. dr Edita Stokić rekla je da je u tu ustanovu tokom noći primljen najveći broj pacijenata tokom ovog talasa i da je zaključno sa današnjim jutrom hospitalizovan najveći broj pacijenata.

- Trenutno je hospitalizovano 320 pacijenata, a 25 je na mehaničkoj ventilaciji – rekla je Stokić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ono što odlikuje ovaj period i ovu noć jeste veliki broj pacijenata koji su zatražili pomoć u našoj kovid ambulanti Infektivne klinike, a veliki broj njih je hospitalizovan – istakla je ona i dodala da su to pacijenti sa teškom kliničkom slikom i da bukvalno iz prijemne ambulante moraju biti smešteni na intenzivnu negu.

Pukovnik prof. dr Aleksandar Tomić, načelnik klinike za vaskularnu hirurgiju VMA rekao je da ono što je bilo sa problemima kardiovaskularnih pacijenata pre kovida je i sada samo da je, kako naglašava, korona dodatno zakomplikovala stvari.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kovid nam daje otežavajuću okolnost, preplašen narod ne dolazi na lečenje na vreme i imamo krajnje slučajeve kada više ne možemo da intervenišemo – rekao je Tomić.

- Mnogo imamo amputacija, tromboza, dolaze na kraju kada su gangrene već uznapredovale – dodaje.

On je apelovao da ljudi koji su inače bolesni, koji boluju od krvnih sudova da dolaze na preglede, jer VMA je nekovid bolnica.

#koronavirus

#pacijenti

#pregledi