AKTUELNO

Relaksaciju mera koja kreće od ponedeljka predložila je premijerka.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa saopštio je danas, nakon sednice, nove mere koje će važiti od ponedeljka ukoliko, kako su naglasili, dođe do poboljšanja epidemiološke situacije.

Najpre, prva mera je da se od ponedeljka otvore bašte ugostiteljskih objekata, dok boravak u zatvorenom delu neće biti moguć. Druga mera se odnosi na to da rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je na 22 časa. I treća odluka podrazumeva da đaci ostanu na onlajn nastavi.

Bašte kafića se otvaraju od ponedeljka

Pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković rekao je da je predlog Kriznog štaba, koji će razmatrati Vlada Republike Srbije a koji je usaglašen zajedno sa medicinskim delom kompletnog Kriznog štaba, da se od ponedeljka omogući rad ugostiteljskim objektima koji imaju mogučnost rada na otvorenom.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Radno vreme produženo do 22 sata

On je govorio i o drugoj meri koja će "krenuti da se primenjuje od ponedeljka".

- S obzirom na to da smo imali problema da se u kraćem vremenskom periodu više ljudi skuplja u zatvorenom prostoru, od ponedeljka će se radno vreme svih objekata produžiti maksimalno na 22 sata - rekao je Gojković.

Đaci ostaju na onlajn nastavi

Učenici od petog do osmog razreda i srednjoškolci će do daljeg ostati na onlajn nastavi, naglasio je Goković.

- Do daljeg će naši đaci ostati na onlajn nastavi. U ovom trenutku još nema uslova da se vrate uobičajenim školskim aktivnostima - kazao je Gojković.

Foto: Tanjug AP/Michael Probst

Tržni centri još pod ključem

Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede.Otvaranje tržnih centara proći će još jednu proveru i analizu situacije i broja zaraženih kovidom.

#Srbija

#koronavirus