AKTUELNO

Nove mere koje je predložio Krizni štab važiće od sutra ujutru u šest časova, saopšteno iz Vlade Srbije.

Bitna novina jeszte da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutru do 22 časa.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Takođe, zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa (živa muzika u baštama). Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersu prodaju hrane i pića (bez obzira da li imaju ili nemaju baštu) dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, desam dana u nedelji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju bašte.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mera od minimum 9 kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulante i slično mogu raditi non-stop svakoga dana, kao i do sada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Vlada Republike Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana. Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu - istaknuto je u saopštenju.

Vakcinacija protiv korone odvijaće se bez prekida, po unapred utvrđenom planu, i u narednim danima.

#korona

#mere