AKTUELNO

Krizni štab zaseda od osam sati ujutru.

Danas u 8 ujutru počinje nova sednica Kriznog štaba na kojoj će biti reči o ublažavanju mera. I na poslednjoj sednici održanoj u petak prošle nedelje doneta je odluka da se mere ublaže, zbog čega su bašte kafića od ponedeljka ujutru otvorene za goste, ali ostalo je otvoreno pitanje rada tržnih centara i povratak u škole. O tome će biti reči danas.

Kako je juče već najavila premijerka Srbije Ana Brnabić, na sednici Kriznog štaba biće razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Srbiji kao i da li će biti dodatnog popuštanja mera.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posle zasedanja, kako je rekla ona, neko će se obratiti javnosti sa najnovijim informacijama. Brnabić je pojasnila i da skoro svakodnevno razgovara sa medicinskim delom Kriznog štaba i zna šta je njihov stav - a to je da još nije vreme za popuštanje mera, jer nam ide dobro, ali da to ne bi trebalo sada da se ugrozi.

Brojevi padaju, procenti su bolji i to je rezultat, donekle mera, ali u velikoj meri vakcinacije. Videćemo sutra šta će biti odluke.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsećanja radi, u Srbiji su u prethodna 24 sata na koronavirus testirano 16.055 građana od kojih je 3.625 novozaraženih.

Preminuo je 41 pacijent, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 265 obolelih.

Inače, po broju vakcinisanih u jednom danu juče smo oborili sopstveni rekord.

#krizni štab