AKTUELNO

Predsednik opštine Grocka, Dragan Pantelić sa članom opštinskog Veća, Aleksandram Rajkovićem obišao je danas Osnovnu školu ''Aleksa Šantić'' u Kaluđerici u koju je opština uložila 6.9 miliona dinara od septembra prošle godine.

Po rečima direktora škole, Radivoja Miljića u ovom, četiri decenije starom objektu zamena dotrajale prozorske stolarije u učionicama je jedan od prioriteta koje škola sama ne može da finansira i pomoć lokalne samouprave je neophodna.

Foto: GO Grocka

Lokalna samouprava je prepoznala hitnost ovih radova i finanansirala je zamenu prozora sa PVC stolarijom u četrnaest učionica. Pored prozora, izvršeno je i spuštanje plafona kako bi se u učionice ugradila toplotna izolacija koje ranije nije bilo, a stara neonska rasveta zamenjena je dugotrajnijom i štedljivijim LED rasvetnim panelima.

Foto: GO Grocka

Foto: GO Grocka

Foto: GO Grocka

Foto: GO Grocka

Foto: GO Grocka

- Pored novih objekata osnovnih škola u Leštanima i Kaluđerici, kao i potpuno rekonstruisanih objekata u Begaljici i Dražnju kojima je neophodno samo redovno održavanje, ostali veliki školski objekti na našoj opštini su stari nekoliko decenija i traže velika ulaganja i u redovno održavanje. Lokalna samouprava raspoloživa sredstva deli podjednako i u škole ulaže prema prioritetima svake godine. Tokom ove godine planiramo da nastavimo taj posao kako bismo našoj deci maksimalno poboljšali uslove školovanja – izjavio je predsednik Pantelić

#GO Grocka

#Kaluđerica

#obilazak

#škola