AKTUELNO

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić postao je član Forbsovog poslovnog saveta, koji čine istaknuti poslovni lideri iz čitavog sveta.

Forbsov poslovni savet je organizacija u čije članstvo se ulazi po pozivu i na osnovu referneci koje biznismeni steknu u svom dugogodišnjem radu.

- Drago mi je da sam dobio poziv i mislim da je to priznanje ne samo meni nego i našoj kompaniji. Drago mi je da su neki primetili šta radi naša kompanija i u regionu, ali i kada je reč o međunarodnim aktivnostima van bivše Jugoslavije. Očigledno je da postoji zainteresovanost drugih poslovnih lidera za saradnju s nama, tako da sam prihvatio poziv i postao član saveta - izjavio je Lučić za Tajnug.

Direktor Telekoma Srbije je objasnio da je njegovo člansto u Forbsovom poslovnom savetu jedinstvena prilika za stavarnje ličnih kontakata sa istaknutim svetskim poslovnim liderima.

Ko je Vladimir Lučić?

Vladimir Lučić je generalni direktor Telekom Srbija grupe i izvršni direktor M:tela Crne Gore. Lučić je profesionalno iskustvo sticao u Eriksonu u Švedskoj i u Nemačkoj. Radio je, uz kraće prekide, u Telekomu Srbije od njegovog osnivanja 1997. Za generalnog direktora kompanije postavljen je 16. decembra 2020. Rođen je 18. februara 1971. u Šapcu, diplomirani je inženjer elektrotehnike. MBA zvanje je stekao po programu Univerziteta Institut Kurt Boš iz Švajcarske.

- Time se stvara mogućnost dodatne promocije naše kpompanije. Smatram da ću kroz razmenu biznis ideja pomoći našoj kompaniji, ne samo u međunarodnim aktivnostima koje planiramo, već i da ću uspeti da privučem određen broj biznis lidera iz nekih drugih sfera da investiraju u Srbiju i da im približim naše potencijale - rekao je Lučić.

Prvi čovek Telekoma je naglasio kako ova nacionalna kompanija ima veoma ambiciozne biznis planove u međunarodnim okvirima kojima će njegovo člansto u Forbsovom poslovnom savetu biti od pomoći.

Foto: printscreen/profiles.forbes.com

Naveo je da je među ciljevima da se proširi projekat za dijasporu, osim u Austriji još na Nemačku, Švajcarsku, Ameriku i Kanadu.

- Osim toga, formiramo fond kojim ćemo finansirati startap ideje s ciljem da ih prodamo svuda po svetu i samim tim članstvo u ovakvom biznis forumu omogućava Telekomu da bude još uspešniji u tome - naglasio je Lučić u izjavi za Tanjug.

#Vladimir Lučić