AKTUELNO

Mionica će 2022. godine biti jedan od domaćina međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", dogovoreno je sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom.

Odlična vest za Mionicu i Mioničane je i potvrda da opština poseduje sve kvalitete i potencijale koji je lociraju na svetskoj biciklističkoj mapi.

- U proteklim godinama intenzivno radimo na razvoju i unapređenju sporta u našoj opštini. Za kratko vreme na ovom polju su se desili brojni događaji, od izgradnje sportske hale, otvaranja sportskih klubova, preko organizacije sportskih manifestacija i poboljšanja celokupne sportske infrastrukture - rekao je prtedsednik opštine Mionica i dodao:

- Uskoro počinje realizacija još mnogo projekata u oblasti sporta i rekreacije. Nastavljamo u ovom smeru, za bolji život svih Mioničana.

Domaćini i 60. međunarodne biciklističke trke ''Kroz Srbiju''

Drugog septembra sa Trga vojvode Mišića u Mionici startovala je druga etapa 60. Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", koja je krenula 31. avgusta iz Istočnog Sarajeva. Znak za start dao je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je prethodno pozdravio sve aktere najdugovečnijeg sportskog takmičenja na Balkanu.

- Mionica je dokazala da može da bude uspešan domaćin jednog velikog takmičenja kao što je biciklistička trka "Kroz Srbiju". Želim puno uspeha svim učesnicima i budućim pobednicima i da iz Mionice ponesu misli koje je izgovorio naš najslavniji sugrađanin veliki vojskovođa vojvoda Mišić "Ko sme, taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred" - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Predsednik se zahvalio Biciklističkom savezu Srbije i Republike Srpske na saradnji u organizaciji jednog od najvažnijih sportskih događaja u našoj zemlji ove godine i zahvaljući kom je danas ime Mionice poznato širom sveta.

#Mionica

#biciklistička trka