AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je do sada u Srbiji dato 3.129.491 doza vakcine protiv korona virusa a da je oko 1.260.000 građana revakcinisano.

Lončar je kazao da je procentualno najviše vakcinisanih u Beogradu a da je najslabiji odziv u Tutinu gde je imunizovano 6,2 odsto i u Novom Pazaru gde je cepivo primilo 13,2 odsto punoletne populacije.

"Svuda gde postoje uslove vakcinisaćemo ljude Fajzerovom i Sputnjik vakcinom i bez zakazivanja. Gledaćemo da osposobimo neka područja i da vikendom rade vakcinaciju. Učinićemo sve da što više ljudi za što kraće vreme bude vakcinisano jer to je jedini način da izađemo iz ovoga" - kazao je Lončar.

Naveo je da je stav svetske struke da i trudnice treba da se vakcinišu jer je kako je rekao, utvrđeno da mutacije virusa mogu da utiču na potomstvo.

Ministar je dodao da se Selters i Niška banja, koje su bile u kovid sistemu, vraćaju u normalan režim a da je planirano i da KBC Bežanijska kosa i blok A KBC Dragiša Mišović više ne primaju kovid pacijente.