AKTUELNO

Povodom Dana Vojske Srbije reprezentativni orkestar Garde i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ poklonili su danas Beograđanima dva koncerta na otvorenom.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Reprezentativni orkestar Garde održao je, sada već tradicionalni, promenadni koncert Knez Mihajlovom ulicom kojom su od 11 časova, pa skoro do podneva, odjekivale melodije poznatih srpskih marševa, ali i stranih kompozicija pisanih za duvački orkestar. Pored svima poznatih „Marša na Drinu“, „Marša kralja Aleksandra“ i „Marša kralja Milana“, Beograđani su imali prilike da uživaju i u čuvenom „Opraštanju Slovenske žene“ Vasilija Agapkina i nesvakidašnjoj izvedbi „Superstišn“ Stiva Vondera.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Građani prestonice koji su pratili promenadni koncert duž Knez Mihajlove ulice u smeru Kalemegdana imali su priliku da muzički dan upotpune koncertom koji je na platou ispred Vojnog muzeja održao Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

„Binički“ je za tu priliku pripremio 12 numera. Pored čuvenih marševa i srpskih kola, izvedene su i kompozicije stranih autotora i nekoliko nesvakidašnjih aranžmana poznatih numera filmske muzike.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Svojevrsnu ulaznicu za koncert na Beogradskoj tvrđavi predstavljale su zaštitne maske koje je Ministarstvo odbrane pripremilo kako bi se u potpunosti ispoštovale protivepidemijske mere.

#Vojska Srbije

#koncert