AKTUELNO

Nakon što je organizatorka emisije „Kuća od srca“ Jasmina Mihajlović 17. aprila tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći u selu Lađevci na Ibarskoj magistrali počeli su da se nižu natpisi koji su direktno udarili na produkciju "Kuće od srca".

Samo jedan od njih bio je da je serijal uklet.

Žarko Lazić, autor i voditelj emisije "Kuća od srca", je gostujući u Novom jutru na TV Pink rekao da je produkcija nije ranije želela da govori o ovoj temi i da od toga pravi senzaciju.

Moje tadašnje saradnice Dragana Jokić i Sandra Denda su 26. avgusta 2018. godine u 8.55 sati po izveštaju polcije na nekategorisanom putu imale udes. Bila je nedelja, slobodan dan, sele su u privatan automobil sina čoveka kome smo gradili kuću, neregistrovan i star u želji da se provozaju. Dragana Jokić nije polagala vožnju, niti je imala dozvolu. Svi u produkciji su znali da ona ne zna da vozi, pa i Sandra Denda. Sele su u automobil sa tim momkom i doživele saobraćajnu nesreću na nekom od nekatgorisanih puteva, to su neke njive i upale su u jarak. Denda je ispala iz automobila, kola su joj prignječila vilične kosti i bila je u teškom i kritičnom stanju.

Foto: TV Pink Printscreen

Lazić je naglasio da je produkciji bilo teško zbog toga i da su joj nudili pomoć.

Ovo je tema o kojoj smo još 2018. godine ćutali jer nismo želeli da pravimo senzaciju od nečije tragedije. Novine su iskoristile tu informaciju i napali serijal i mene lično. Taj događaj iskoršićen za navode da je serijal uklet, da je Žarko otimao sirotinji...sve te informacije iznosi Denda.

Lazić je istakao da će se ovog puta obratiti sudu.

- Ne znam šta ja otimam tim ljudima, možda osmehe na kraju kada im izgradimo kuću. Sve je laž, nema istine ni u jednom slovu tog teksta. Denda u želji da nam se osveti ne znam iz kog razloga pokušava da napravi senzaciju. Ne razumem je, nikada se nisam čuo sa njom, još 2018. godine su počeli da iznose neistine...da je bio radni dan, da su bile na službenom zadatku, da sam im dao da nose hranu nekoj porodici, kako su bile u službenom automobilu - naveo je Lazić.

Foto: TV Pink Printscreen

Tada sam bio na meti novinara, koji su u želji da pomognu Dendi stali na njenu stranu. Sada smo u toku radnog dana imali nesreću, izgubili smo velikog prijatelja, a na sve to smo dobili bič po leđima od strane novinara ne bi li dobili senzaciju od strane Sandre Dende

Foto: Facebook.com

On je naglasio da nije fer da "Kuća od srca" koja je napravila toliko kuća doživljava takve naslove.

- Nije u redu zbog svih tih porodica, zbog dece kojima ćemo praviti kuće, a radićemo i sledeću sezonu - rekao je Lazić.

Ovo je težak serijal nama na gradilištu za 31 dan prođe između 200 i 300 ljudi. Dešava se svašta, kuće gradimo iz temelja i ne bih da ti ljudi osećaju gorčinu zbog svega ovoga. Do sada je iz temelja izgrađeno 38 kuća i spaseno 177 dece

Kako je naglasio reč je o skupom i zahtevnom projektu, koji traži odgovornost.

- Niko od nas nije sa porodicom, stalno na točkovima, ne mogu da verujem da smo ovo doživeli...Ovo nije poštenu. Pink je jedina televizija koja je zalegla za ovako veliki projekat. Nikada ni jedna novina nije ništa lepo napisala o nama i voleo bih da se taj trend promeni - rekao je Lazić.

#Kuća od srca

#Žarko Lazić