AKTUELNO

Prošle nedelje počela je vakcinacija bez zakazivanja Fajzerovom i Sputnjikom V vakcinom.

Od danas će na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije, biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i vakcinom Sinofarm, izjavio je direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović.

Prošle nedelje počela je vakcinacija bez zakazivanja Fajzerovom i Sputnjikom V vakcinom, a prema rečima Jovanovića više desetina hiljada gradana iskoristilo je tu mogućnost.

On je pozvao sve građane da se vakcinišu.

"U toku dana stiže 500.000 doza Sinofarmovih vakcina, tako da ćemo sutra odmah pozvati (na vakcinaciju) građane koji su zakazali preko portala e-Uprave, ali ćemo sutra slobodno pustiti vakcinaciju i Sinofarm vakcinom, bez zakazivanja", rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je dodao da je do sada u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od toga 1.945.000 prve doze, a oko 1.310.000 druge doze.

Jovanović je naveo i da je pored beogradskih opština, koje su na vrhu tabele po broju vakcinisanih, više od 35 odsto punoletnih vakcinisano u Nišu, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Priboju, Novom Sadu, Kladovu, Kikindi, Malom Zvorniku, Sremskim Karlovcima, Kragujevcu, Požarevcu i Knjaževcu.

Najmanje vakcinisanih, ispod 20 odsto, imaju Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Rača, Bujanovac, Ljig, Žitorađa, Boljevac, Vladimirci, Ražanj, Doljevac, Varvarin, Merošina, Krupanj, Sjenica i Osečina.

Jovanović je dodao i da je do sada u Srbiji oko 39.000 stranaca primilo vakcinu.

"Oni mogu da se prijave preko portala e-Uprave, čak iako nemaju prijavljeno boravište u Srbiji, ali definitivno prioritet u ovom trenutku su naši državljani, maksimalni fokus u vakcinaciji su naši građani. Kada budemo završili vakcinaciju naših građana, ako bude dovoljno vakcina, razmišljaćemo da pozovemo i strane državljane", zaključio je Jovanović.

#Vakcina