AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu ide po predviđenom planu i ponovio da je 1. septembar rok kada bi trebalo da počne sa radom.

Lončar je novinarima u selu Rajković kod Mionice, gde je sa premijerkom Anaom Brnabić obišao vakcinalni punkt, rekao da će ta bolnica oslabiti koronu, a ojačati zdravstveni sistem i pomoći zdravstvenim radnicima.

-To će biti najnovija oprema, biće sagrađena po svim standardima, rade je ljudi koji već imaju iskustva sa izgradnjom dve bolnice - rekao je Lončar.

Naveo je da u Evropi, a retko i u svetu, može da se nađe primer da je neko za manje od godinu dana napravio tri kompletno nove bolnice i da tu ima više intenzivnih nega što ih trenutno ima u celoj Vojvodini.

-To govori o viziji predsednika Aleksandra Vučića da se obezbedi novac, da tako radi Vlada, da se u najtežim trenucima imalo novca za nove bolnice i lekare, sestre... - rekao je Lončar i zahvalio se svima koji rade u zdravstvenom sistemu, jer bez njih danas ne bismo bili na putu na kojem jesmo.

Lončar podseća da smo bili u prilici da nabavimo dovoljno vakcina, a da se sada radi na tome da se narod u što većem broju informiše i samim tim vakciniše, kako bismo se brže vratili normalnom životu i nastavili sa poboljšanjem standarda svakodnevnog života.

-To su i novi putevi, sve ono što je građanima potrebno. Mi smo ova područja obilazili i ranije, ali nisu bili ti zahtevi, bili su zahtevi dajte nam da radimo, zaradimo. Standard se popravio, bolje nam je, isplivala je na prvo mesto ekologija. Da li možete da zamislite da je nekom na pamet padala ekologija pre 10 godina, kada nisu imali hleba da jedu - naveo je ministar.

#Zlatibor Lončar