AKTUELNO

Usled povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava u određenim gradovima Srbije, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je produženo radno vreme šaltera pojedinih uprava, kao i rad nedeljom.

Našim građanima stoji na raspolaganju i mogućnost zakazivanja termina elektronskim putem, preko portala eUprava.

Ovim putem, apelujemo na građane koji se za izdavanje putnih isprava prijave putem portala eUprava da zakazane termine iskoriste i dođu da predaju zahtev, kako se ne bi stvarale dodatne gužve ili zauzimali termini građanima kojima je pasoš preko potreban. 

Tako su na primer u nedelju u Policijskoj stanici u Novom Beogradu bila  zakazana 104 termina, a samo 74  građana ih je i iskoristilo. 

Takođe, u pojedinim gradovima građani uslugu elektronskog zakazivanja ne koriste u punom obimu, te svakodnevno ostaju slobodni termini. 

Ističemo i to da će zaposleni na šalterima Upravnih poslova primiti sve zainteresovane građane koji lično dođu u stanicu da podnesu zahtev za izdavanje pasoša. 

Foto: Instagram.com/Privatna arhiva

Još jednom napominjemo da u Policijskoj stanici Novi Beograd, gde su inače zabeležene najveće gužve je uvedeno radno vreme i nedeljom od 8 do 15 časova, a u Policijskoj upravi za grad Beograd, u Ulici Ljermontova 12a radno vreme je produženo subotom do 20 časova, a uveden je i rad nedeljom od 7.30 do15.30 časova.

U Policijskoj upravi u Novom Sadu, od 16. maja,  šalter sala na Bulevaru oslobođenja broj 143 radiće i nedeljom od 8 do 15 časova, gde je omogućeno zakazivanje termina za podnošenje zahteva preko portala eUprave.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uvek će biti na raspolaganju i usluzi svojim građanima.

#pasoš