AKTUELNO

Šef katedre za higijenu i medicinsku ekokologiju na Medicinskom fakultetu u Beogradu prof. dr Goran Belojević kaže da je dobro što "statistika radi".

- Džaba vakcinacija ako statistika ne radi, ali očigledno je da radi, kao što radi i u Velikoj Britaniji, Izraelu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tamo gde je sproveden visok obuhvat vakcinacije očekuje se da bude i manja smrtnost i manje obolevanje i to se događa i u Srbiji - istakao je Belojević.

On je istakao da svetski gledano epidemija i dalje bukti i da je veliki broj zaraženih i umrlih, a trenutno najviše trpe Južna Amerika i Indija.

Ocenio je da nije pametno organizovati Olimpijske igre.

- To bi se moglo nazvati kamikaza igrama - rekao je Belojević i dodao da su najvažniji statistički pokazatelji.

Direktor JP Stara Planina Goran Karadžić je istakao da je Srbija ne samo lider u ekonomskom rastu u doba pandijemije, već i u procesu vakcinacije.

- Vakcina je život. Moji roditelji su vakcinisani i imali su lake simptome - poručio je Karadžić i ocenio da je suludo ne vakcinisati se - rekao je Karadžić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o vakcinaciji na Staroj planini, on je rekao da su najviše zainteresovani ljudi iz regiona.

- Čim se izgradi fabrika i dobijemo odobrenje da dajemo vakcine, krenuće taj vakcinalni turizam. Srbija podstavlja svetske strandarde u procesu imunizacije. Sada prepisuju od nas - naveo je Karadžić.

#Goran Belojević

#Goran Karadžić

#koronavirus

#vakcinacija