AKTUELNO

Promenljivo i nestabilno vreme, sudeći prema najavama meteorologa očekuje nas i narednih dana.

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je da nam sledi i novo pogoršanje vremena.

Prema njegovoj prognozi drugog dana vikenda biće čak za tri stepena toplije, dok će posle podne u ponekim delovima regiona doći do destabilizacije atmosfere i pojave grmljavinskih pljuskova.

Početak sledeće nedelje nad većim delom Srbije doneće suvo, ali svežije vreme, sa maksimalnim temperaturama do 22 stepena, a jedino će na jugu biti toplo, iako bez ekstrema, sa najvišom dnevnom temperaturom do 27 stepena.

"U utorak posle podne i uveče na severozapadu, zapadu i severu,a ponegde i središnjim predelima pogoršanje uz grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode ali i osveženje te će od srede temperature ponovo biti malo ispod ili oko proseka i kretaće se u intervalu od 17 do 24 stepena", napisao je Čubrilo.

Već narednog dana, tačnije od srede, dolazi do ponovo svežijeg i vetrovitijeg vremena, dok će se temperatura kretati od 14 do 20 stepeni.

Novo pogoršanje

Iako je bilo najava da dolazi vrlo toplo vreme, meteorolog Čubrilo smatra da nema mesta za takve uslove. Kako prognozira, svakako će otopliti, međutim, temperature će biti duboko ispod proseka za ovo doba godine. Povremeni skokovi do 30 stepeni za mesec maj neće biti ništa ekstremno, a uz to treba pomenuti da će ta temperaturama biti prekidana osveženjima.

Kiša će, ističe Čubrilo, prestati da se javlja celodnevno, ali će i dalje biti lokalnih pljuskova, pa tako čak ni dugoročan prognostički materijal ne sugeriše neke jako visoke temperature.

#Kiša

#Vreme

#meteorolog