AKTUELNO

Studenti su juče pohrlili za vakcine protiv koronavirusa na mobilnom punktu za vakcinaciju u autobusu koji je bio postavljen u dvorištu Studentskog grada. Mogli su da biraju između dva cepiva - "Fajzerovog" i "Sinofarmovog".

Oni su imali i dodatni podstrek jer će dobiti besplatno korišćenje teretane i saune mesec dana, kao i parkinga u okviru Studentskog centra, što mogu iskoristiti do kraja godine. Veliki odziv mladih je vrlo važan da bismo što pre izašli na kraj s epidemijom.

Goran Minić, direktor Studentskog centra, rekao je za medije da je odziv studenata u prvih sat vremena bio iznenađujuće dobar.

- Nismo očekivali ovaj broj. Nadamo se da će isti intenzitet biti i u narednim časovima do isteka roka - istakao je Minić.

Prof. dr Ivica Radović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, naglasio je za Kurir da će autobus za vakcinaciju doći ponovo i da će država učiniti sve da motiviše studente da se imunizuju.

- Trudićemo se da tražimo dodatne ispitne rokove, olakšanje za upis naredne godine, a ovo je pravo mesto na kome je mogao da dođe ovaj autobus, jer ovde ne dolaze samo studenti iz domova.

I dr Marija Obradović, direktorka Studentske poliklinike, kazala je za Kurir da je iznenađena brojem studenata koji su došli po vakcinu.

- Studenti bez zakazivanja mogu dobiti "Sinofarmovo" cepivo, za "Fajzerovo" je bolje da zakažu. Vakcinisano je blizu 10.000 studenata, što u poliklinici, što na ostalim punktovima za masovnu imunizaciju.

Studentkinja Bojana Petrović (22) rekla je za Kurir da nije imala dileme da li se vakcinisati.

- Htela sam to od samog početka samo sam čekala datum. Nisam iz Beograda i jedva sam čekala dan kada ću doći da se vakcinišem.

Uroš Čolović (26), student, poručio je da ništa materijalno ne treba da bude podstrek da sačuvamo svoje zdravlje.

- Jedini podstrek za vakcinaciju treba da bude zdravlje i da sačuvamo naš život i život najmilijih.