AKTUELNO

U narednim danima biće promenljivo oblačno vreme. Smenjivaće se sunce i oblaci, a temperatura će pasti ispod proseka za ovo doba godine, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, sutra će biti toplije nego u narednim danima, a sledeće prolepšanje vremena očekuje se tek u četvrtak.

U periodu od nedelje do srede vreme svežije, sa uslovima za kišu.

- U subotu prepodne pretežno sunčano ili umereno oblačno. Poslepodne promenljivo oblačno, slaba kiša se očekuje tek ponegde na zapadu Srbije - rekao je navodeći da se očekuje pretežno suv dan sa temperaturom od 20 do 23 stepena.

Kako je rekao, temperatura u Beogradu dostići će 21. podeljak, a u nedelju stiže promena.

- U celoj zemlji biće promenljivo oblačno, oblačnije nego u subotu - napominje: - Biće uslova za kišu ili pljuskove sa grmljavinom. Vreme nešto svežije.

Dalje kaže da nas slične prilike očekuju do srede, te da će vreme biti relativno sveže za ovo doba godine.

- Od nedelje do srede promenljivo oblačno. Uslovi za kišu ili pljuskove sa grmljavinom, uglavnom sredinom dana i poslepodne. Temperature će biti u tom periodu od 17 do 23 stepena, što je otprilike za nekih pet stepeni niža temeratura u odnosu na prosek - kazao je.

Prema njegovim rečima, novo prolepšanje očekuje se u četvrtak.

- U četvrtak i petak sunčanije i znatno toplije vreme, sa temperaturom u skladu sa kalendarom - kaže Đurić ističući da temperature preći 25. podeljak, te da će potom iznova biti uslova za pljuskove sa grmljavinom.

Prema navodima, neće doći do značajnijeg zahlađenja, ali u narednom periodu od desetak dana i dalje neće doći do potpune stabilizacije vremena.

#Temperatura

#vremenska