AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u poseti Posebnoj jedinici policije Policijske brigade i tom prilikom otvorio i obišao objekat za obuku pripadnika Čete konjanika i Konjičkog kluba "Policajac".

-Novoizgrađen prostor za trening - balon hala, namenjena je potrebama Čete konjanika i Konjičkog kluba "Policajac" i uveren sam da će doprineti jačanju kapaciteta Jedinice i usavršavanju metoda treninga - istakao je ministar Vulin.

Foto: MUP

-Za postizanje vrhunskih rezultata, neophodan je konstantan rad trenera i jahača, a ovaj novi zatvoreni prostor to omogućava - rekao je ministar Vulin i najavio nova ulaganja u Četu konjanika koja predstavlja deo naše tradicije.

Foto: MUP

Ministru Vulinu predstavljene su dalje aktivnosti Čete konjanika i Konjičkog kluba, a zatim je usledio prikaz načina ulaska službenih konja u halu, kao i prikaz kratke vezbe.

Foto: MUP

-Prvi put u istoriji Policijske brigade, duge 75 godina, pripadnici Čete konjanika moći će da izvode obuku u svim vremenskim uslovima. Ovakva balon hala će povećati efikasnost u izvršenju zadataka, kako pripadnika Policijske brigade, tako i službenih konja - poručio je Radoslav Repac, komandant Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd.

Foto: MUP

Ministar Vulin zahvalio se kompaniji "Milenijum tim" i njenom vlasniku Ivanu Bošnjaku, koja je donirala izgradnju balon hale, pomoću koje će Četa konjanika i Konjički klub "Policajac" ostvariti kontinuitet u radu tokom cele godine i još bolje rezultate.

#Aleksandar Vulin