AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa direktorom Agencije za mlade i sport Severne Makedonije Naumčetom Mojsovskim i novim generalnim sekretarom Regionalne kancelarije za saradnju mladih Albertom Hanijem i razgovarao o brojnim mogućnostima zajedničke saradnje iz oblasti omladine i sporta u budućnosti.

Ministar Udovičić i direktor Mojsovski složili su se da se prijateljski odnosi Srbije i Severne Makedonije dodatno mogu produbiti kroz mnogobrojne zajedničke projekte iz oblasti omladine i sporta, ali i kroz razmenu iskustava sportskih stručnjaka i kroz institucipnalnu podršku povezivanju mladih.

Foto: foto: MOS

Ministar Udovičić istakao je da Ministarstvo omladine i sporta aktivno i kontinuirano podržava rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih, prepoznajući važnost svakog delovanja koje za cilj ima povezivanje mladih iz regiona i pružanje dodatnih mogućnosti za razmenu iskustava i znanja i iniciranje zajedničkih aktivnosti.

Foto: foto: MOS

Sagovornici su razgovarali i o iskustvima Severne Makedonije u implementaciji programa Garancija za mlade, kao i o mogućoj realizaciji priprema sportista iz Srbije i Severne Makedonije u obe zemlje.

Autor:

#Sport

#Vanja Udovičić