AKTUELNO

Teška noć za hronične bolesnike.

Tokom noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene četiri osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio u ulici kneza Višeslava oko 21:25 sati dve žene pešaci zadobile su teške povrede. Žena od 66 godina je sa višestrukim povredama prevezena na reanimaciju u Urgentni centar, dok je žena od 63 godine predata neurohirurgu i ortopedu u toj bolnici.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 23:30 časova na uglu Bulevara despota Stefana i Mitropolita Petra, dve osobe su lakše povređene i zbrinute su u Urgentnom centru.

Ekipe Hitne pomoći imale su tokom noći 123 intervencije, od kojih 28 na javnom mestu. Pomoć lekara su najviše tražili astmatičari, srčani bolesnici sa bolom u grudima, osobe obolele od malignih bolesti.

Savet lekara

Hronični bolesnici treba da se čuvaju, da redovno uzimaju prepisanu terapiju i da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Treba izbegavati izlaganje suncu u najtoplijem delu dana od 11 do 16 časova, piti što više tečnosti. Više strpljenja i pažnje potrebno je svim učesnicima u saobraćaju.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'