AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin primio je danas polaznike 10. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.

Ministar Vulin, koji je i sam pohađao ove prestižne studije, istakao je da se lično zalaže da oni koji su završili policijsku akademiju i koji od najmlađih dana imaju želju da budu policajci i da svoj život posvete državi i narodu, treba da imaju prioritet i budu nagrađeni.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je institucija koja obrazovanju poklanja veliku pažnju, jer bez školovanog policajca nema ni ozbiljne službe. Ulažemo u obrazovanje naših pripadnika i školujemo ih tako da ceo život rade u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, naveo je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je istakao da MUP i svi njegovi pripadnici imaju apsolutnu podršku vrhovnog komandanta i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji insistira na odgovornom i marljivom radu i bezuslovnom poštovanju i primeni zakona.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Svaki pripadnik policije, vojske i Bezbednosno-informativne agencije mora da oseti da je država uz njega i šta god da se desi, da država stoji iza njega, da zna da ga država neće prodati, napustiti ili izručiti stranim sudovima, kao što je, nažalost, u periodu od 2000. do 2012. godine bio slučaj“, istakao je ministar Vulin.

Ministar Vulin, koji je bio polaznik čuvene 6. klase VSBO, izrazio je uverenje da će i 10. klasa biti jednako uspešna.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Verujem da će ova 10. klasa ostaviti trag, da ćete biti vredni ponavljanja, da ćete imati razloga da se čujete i unapređujete ono što ste ovde naučili“, kazao je ministar Vulin.

Desetu klasu polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane čine članovi Vlade Srbije, organa državne uprave i službi Vlade Srbije, kao i članovi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

#Aleksandar Vulin

#MUP

#Obrazovanje