AKTUELNO

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se, zbog povoljnije epidemiološke situacije , popuste epidemiološke mere, a one se pre svega odnose na ukidanje ograničenja radnog vremena za ugostiteljske objekte i prodavnice.

To znači da ćemo od danas moći gotovo bez ograničenja da idemo u kafane i prodavnice. 

Ovo su sve mere:

1. Dozvoljena su okupljanja u otvorenom i zatvorenom do 500 ljudi, a preko toga je potrebna dozvola Kriznog štaba. 

2. Dozvoljeno je prisustvo publike na stadionima i to sa kapacitetom do 50 odsto popunjenosti, a u halama, odnosno zatvorenim prostorima, biće dozvoljeno okupljanje do popunjenosti od 30 odsto. 

Foto: Beta/Branislav Božić

3. Ugostiteljski objekti na otvorenom imaju neograničeno radno vreme, dok je za objekte u zatvorenom radno vreme ograničeno do 1 sat posle ponoći. U ovim objektima od sada je dozvoljena i muzika. 

Foto: Tanjug

4. Sve prodavnice mogu da rade bez ograničenja, od 0 do 24 sata, uz poštovanje epidemioloških mera. 

5. Dozvoljene su i proslave mature, uz ograničenje broja okupljenih na 500 ljudi. Dozvoljene su i ekskurzije i rekreativna nastava za đake, koje se organizuju uz saglasnost sa Ministarstvom prosvete i nadležnih organa. 

Inače, u Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 8.287 građana od kojih je 124 novozaražena.

Preminulo je osam pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalaze 24 obolela.

Ukupan broj datih doza: 4.988.039. Ukupan broj građana koji su primili prvu dozu i onih kojih su primili obe doze: 2.665.581. Ukupan broj građana koji su primili obe doze: 2.322.458.