AKTUELNO

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je da je JUTA tražila od države da obezbedi besplatan PCR test na virus korona za decu do 12 godina koja putuju u inostranstvo.

Seničić je rekao i da za decu do 12 godina nema dostupnih vakcina, te izrazio nadu da će država "imati sluha", za korigovanje cene testiranja, ali i za besplatno testiranje dece do određenog uzrasta. Dodao je da će se više informacija znati oko 1. jula.

Seničić je potvrdio da se od juče za automobile sa srpskim tablicama kojima se građani kreću na letovanje u Grčku ne naplaćaje putarina kroz Severnu Makedoniju.

"Kartica za putarinu se dobija na ulazu u Severnu Makedoniju od policajaca koji pregleda pasoše. Na svakoj naplatnoj rampi postoji uređaj za elektronsko plaćanje, do koga se samo prinese kartica koja ima dovoljno sredstava za povratni put", objasnio je on.

Dodao je da karticu dobijaju svi koji ulaze kolima u Severnu Makedoniju sa srpskim tablicama i koji kažu da putuju za Grčku.

"Karticu aktivira odmah policajac. Procedura je vrlo jednostavna", zaključio je Seničić.