AKTUELNO

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar učestvovao je na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, koji je danas održan u organizaciji nemačkog saveznog ministra zdravlja Jensa Spana.

Tema današnjeg sastanka je bilo 'bezbedno putovanje u vreme pandemije', a ministar Lončar je učesnike ovog regionalnog skupa upoznao kako sa rezultatima naše borbe sa Covidom 19, tako i sa aktuelnim merama koje se u Srbiji sprovode kada je u pitanju putovanje domaćih i stranih građana.

Foto: Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar Lončar je iskoristio ovu priliku da predstavi naš 'green certificate', prvi te vrste u regionu.

Foto: Foto: Ministarstvo zdravlja

Skupu, kome su pored ministara zdravlja država Zapadnog Balkana prisustvovale kao posmatrači i njihove kolege iz Francuske, Italije, Velike Britanije i Poljske, obratili su se pored saveznog ministra zdravlja Nemačke i Oliver Verhelji, EU komesar za proširenje i susedstvo, Hans Kluge, direktor SZO za Evropu, kao i predstavnici Robert Koh Instituta i Evropskog centra za kontrolu zaraznih bolesti.

Foto: Foto: Ministarstvo zdravlja

EU komesar za proširenje Oliver Verhelj je, tom prilikom, izrazio pohvale Srbiji za način na koji se naša zemlja bori protiv korona virusa, naročito za politiku pomoći i donacija vakcina državama i građanima regiona.

Autor:

#Zlatibor Lončar