AKTUELNO

Već desetak dana stanovnici opštine Nova Varoš koji žive u širem centru grada suočavaju se sa nesvakidašnjim problemom. Njihovim ulicama svakodnevno šparta nekoliko jazavaca, što kod njih budi strah. Iako su u pitanju životinje koje se najviše kreću noću, viđali su ih i preko dana kako pretrčavaju ulicu.

"Strah nas je da ne napadnu neko dete. Nezvani gosti su najverovatnije iz zlatarskih vrleti u potrazi za hranom se doselili u krug zatvorene fabrike “Sloga”, odakle “patroliraju” centrom grada", kažu Novovarošani za RINU.

O nesvakidašnjim posetiocima ove planinske varošice, obavešteno je lokalno Lovačko udruženje, čiji je zadatak da brine o divljačima, ali i policija.

"Reč je o odraslim jedinkama, od 15 do 20 kg teške. Mislim da su jako opasne životinje zbog svojih kandzi i zuba, što nam uliva strah, naročito brinemo za svoju decu. Obavestili smo Lovačko udruženje od kojeg očekujemo da reaguje i da uhvati divlje životinje, a zvali smo i policiju", priča meštanin Nove Varoši, čija kuća se nalazi nedaleko od fabrike “Sloga”.

Novovarošani se nadaju, brzoj reakciji čelnika lovačkog udruženja, i apeluju na njih da uklonie divljač sa gradskih ulica, kako bi ponovo deca mogla bezbrižno da se igraju.