AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS) upozorio je da se danas u istočnim i jugoistočnim krajevima očekuju kratkotrajne vremenske nepogode s gradom, obilnijim pljuskovima za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

RHZS je upozorio i da se od utorka, 22. juna, očekuje veoma toplo vreme s temperaturama ( i jutarnjim i dnevnim) koje će biti iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VREMENSKE NEPOGODE (za 19.06.2021.)

Danas se u istočnim i jugoistočnim krajevima očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, obilnijim pljuskovima za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VEOMA VISOKE TEMPERATURE (od 22. do 25. juna)

Od utorka, 22.juna, očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturama ( i jutarnjim i dnevnim) znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 36 do 38 °C. Manji pad temperature očekuje se od petka, 25.juna.

Upozorenje je za period od 13:15 19.06.2021. do 14:15 19.06.2021.

Konvektivna oblačnost koja uslovljava pljuskove sa grmljavinom i lokalnu pojavu grada u oblasti između Aranđelovca i Smederevske Palanke u narednih sat vremena sporo se premešta na jug ka Kragujevcu i Jagodini.

Autor:

#RHMZ

#Upozorenje

#Vremnska prognoza

#meteo alarm