AKTUELNO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sinoć je bio u Čačku nakon nove eksplozije u fabrici "Sloboda", a večeras je naglasio kako je najvažnija stvar da nema poginulih.

Stefanović ističe za Pink kako je rukovodstvo fabrike sinoć bilo ozbiljno, ali da je potrebno da se utvrdi ko snosi odgovornost za eksplozije u "Slobodi". Dodaje i da je istraga spora, a naglasio je i da su ljudi koji žive blizu fabrike sinoć brzo evakuisani.

Foto: RINA

Sinoć sam imao priliku da vidim šta rade naši ljudi, bilo je važno i da im pružim podršku. Najvažnija stvar, u prvom momentu, je da nema poginulih. Onda sklanjate građane i onda se procenjuje kolika je udaljenost potrebna za evakuaciju. S druge strane, i da vidimo šta možemo da uradimo da se ugasi požar - kaže Stefanović za Pink i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

Kada se kaže: "U fabrici", dakle magacini u kojima se nalaze gotovi proizvodi su po dva kilometra udaljeni od proizvodnje gde se nalazi najveći broj ljudi, ukopani su i po procenama stručnjaka, neki imaju betonske ploče, neki nemaju, sve zavisi. Sinoć sam razgovarao sa rukovodstvom fabrike, bili su ozbiljni, odgovorni, pomogli da se stavi situacija pod kontrolu, ali moramo da utvrdimo čija je odgovornost. Istraga je, nažalost, spora, jer morate da vodite računa o životima ljudi. Brzo su evakuisani oni koji žive u blizini fabrike. Hoću da znam šta je uzrok i ove i prethodne eksplozije - priča Stefanović.