AKTUELNO

Ispred kapije vojne fabrike Sloboda u Čačku ovog jutra samo policajci.

Zaposleni su obavešteni da ne dolaze na svoja radna mesta do daljeg.

- Čekamo da nas pozovu i jave šta i kako dalje. Očekujemo da će se ovo što pre pre završiti i da nastavimo normalno sa radom. Sloboda je othranila i dalje hrani moju i stotine drugih porodica. Sve ovo što se dešava nam teško pada - rekao je jedan od zaposlenih u Slobodi.

Ono što je dodatno pogoršalo situaciju jeste požar koji se dogodio sinoć oko 20 sati u blizini fabrike. Vatrogasne ekipe su vodenim topovima uspele da lokalizuju požar i ugase vatru. Organizovano je i noćno dežurstvo kako ponovo ne bi došlo do požara.

Foto: RINA

Većina meštana koji su evakuisani dobrovoljno su se vratili u svoje domove. Grad Čačak je formirao komisiju koja će utvrditi materijalnu štetu koja je nakon poslednje eksplozije pričinjena na kućama.

- Popucali su prozori, stakla i odnet je crep sa kuće. Sada je bilo gore nego za vreme bombardovanja. Sve se treslo. Vratili smo se kući, ali već danima ne spavamo mirno - rekao je Dragan Janković koji živi u blizini fabrike.

Foto: RINA

Članovi komisije će obići svih 150 domova iz kojih su evakuisani građani.

Kompanija Sloboda još uvek se nije oglasila zvaničnim saopštenjem. Prema prvim pretpostavkama do poslednje eksplozije došlo je u magacinu baruta koji se nalazi u blizini objekta u kom se serija eksplozija dogodila početkom juna.

#sloboda

#Čačak