AKTUELNO

Čuveni meteorolog Nedeljko Todorović, pred najavljeno tropsko vreme u Srbiji, kaže kako će najtopliji dan biti 24. jun, kao i da su temperature trenutno iznad proseka za ovo doba godine.

Todorović dodaje za TV Vesti kako će za vikend temperatura biti manja, ali da i dalje ostaje toplo vreme. Dodaje i da smo pre samo sedam dana u Srbiji imali svega 18 stepeni, zbog hladnog talasa, a onda je stiglo tropsko vreme.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Unsplash.com, Pixabay

Pik toplote će biti 24. juna, u petak bi već bio neki nagoveštaj promene, da stigne neki manje topao vazduh, neki vid osveženja. To bi se prvo primetilo na severu, a onda u subotu i nedelju i na jugu. Biće manje toplo za tri stepena. To je iznad proseka. U Beogradu bi za vikend temperatura bila oko 30 stepeni, što je za tri stepena više od proseka, ali to je leto - kaže Todorović, koji je istakao i kako dugo u istoriji nisu zabeležene ovako visoke temperature u junu.

Foto: TV Vesti

Prošli ponedeljak je bilo 18 stepeni u većini mesta u Srbiji. To je bila epizoda hladnog vremena kod nas. To je bila zona niskog pritiska - dodaje Todorović za autorsku emisiju Srđana Predojevića na TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.